Draagconsult

oervrouw-natuurlijk-bevallen-workshop-kraamtijd

Draagconsult bij jullie thuis €95,- (1,5 uur)
of 
€65,- per uur

Je baby dragen

Het dragen van kinderen doen we al eeuwenlang, overal ter wereld. Met in elke cultuur een eigen stijl. Ook in Nederland kiezen steeds meer mensen hiervoor.

 

Waarom dragen?

Een baby wordt geboren met een natuurlijke “huidhonger”, het liefste is een kleine baby dag en nacht heel dichtbij jou. Negen maanden lang werd de baby lekker in slaap gewiegd in de baarmoeder. In een draagdoek of draagzak kom je tegemoet aan de behoefte om dichtbij jou te zijn, waardoor de baby lekker ontspant. Daarnaast is het voor je baby gemakkelijker om op temperatuur te blijven en werkt het pijnstillend bij bijvoorbeeld krampjes en reflux.

Bij het dragen in een draagdoek, komt het hormoon oxytocine vrij, ook wel het “knuffelhormoon” genoemd. Dit hormoon zorgt ervoor dat iemand zich vol vertrouwen voelt, zich bindt en hecht aan mensen. Oxytocine speelt dus een belangrijke rol bij hechting tussen ouder en kind; hoe hoger de oxytocinespiegel in iemands lichaam, hoe lager het stressniveau en hoe gelukkiger iemand zijn of haar gevoelens ervaart.
Tijdens het dragen wordt continu oxytocine aangemaakt, dat naast alle eerdergenoemde voordelen ook de borstvoeding stimuleert. Veel dragen kan dus productieverhogend werken tijdens de lactatieperiode. Verder leer je de signalen van de baby beter herkennen tijdens het dragen en heb je snel door wat of wanneer de baby iets nodig heeft.

1 draagdoek = 2 handen vrij!

Je baby dragen in een draagdoek maakt ook jouw dagelijkse leven makkelijker. Je hebt altijd twee handen vrij om de hond uit te laten, de was op te hangen en om bijvoorbeeld aandacht te geven aan jouw andere kinderen.

Persoonlijk kan ik me nauwelijks voorstellen hoe het kan zonder draagdoek: mijn man en ik hebben allebei onze zoons veel gedragen want we merkten al gauw hoe snel ze rustig werden en in slaap vielen op ons hart in de doek… prachtig!

Welke draagdoek?

Er zijn zoveel verschillende soorten draagzakken en doeken, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Het allerbelangrijkste is dat je een draagdoek kiest die een juiste ergonomische houding ondersteunt. Deze houding creëer je als de knietjes hoger zitten dan de billen (M-houding/kikkerhouding) en het ruggetje mooi gebold is. Baby’s worden geboren met een bol ruggetje, dat langzaam en in fases ontwikkelt, daarbij bestaan de heupen van de baby grotendeels uit kraakbeen wat in de loop van de babytijd uithardt.
En natuurlijk is ook je eigen draagcomfort heel belangrijk.
Ik laat je ervaren hoe het is om je baby in een draagdoek te dragen die goed geknoopt is; dit is goed te leren in 1 draagconsult.

Ik ben geschoold in consulten met de lange knoopdoek, rekbaar of geweven en leer jullie graag in 1,5 uur hoe je dat doet! Fijn bij jou thuis zodat je er niet uit hoeft met je kleintje…
We oefenen altijd met een draagpop.
Voor iedere navolgende 15 minuten €15,- extra.
Reiskosten €0,30 ct per kilometer vanaf Delfgauw.

Combineren

Je kunt een draagconsult ook combineren met bijvoorbeeld een Rebozo Sluitingsritueel! Extra voordelig, hoe fijn is dat!

Ben je enthousiast geworden?
Bel me dan (06-11146876) of stuur een mailtje naar info@natuurlijk-bevallen.nl